dimecres, 7 de juny del 2017

BAM! Studio, vitalitat i autenticitat en estat pur

M'encanta fer entrevistes, i tot i que ara feia dies que no en publicava cap, he trobat una molt bona ocasió per reemprendre-ho. En l'anterior post et parlava d'un taller molt xulo que hem estat preparant juntament amb l'estudi BAM! i que farem el proper 11 de juny a Lleida (si hi vols venir encara queda lloc). En Jimbo i la Tea seran els encarregats de fer el taller, són uns artistes fenomenals, la seva feina la veritat és que m'encanta, i he aprofitat per parlar amb ells una mica més en profunditat per saber quines cosetes els passen pel cap, què els motiva... en definitiva conèixer-los més, i que tu també puguis gaudir d'aquesta experiència :) Som-hi doncs!

En Jimbo Bernaus, i la Tea Sokac
En Jimbo i la Tea són dos joves apassionats per les coses visuals, són directors d'art i recentment, com et deia, han fundat el seu estudi de disseny gràfic. Tots dos viuen i treballen a Zagreb, Croàcia (és el lloc de naixement de la Tea), i ni que en Jimbo sigui català (si no ho sabies, ara ja ho saps hehe), és de Mollerussa, s'hi troba molt bé a l'Est.

Hola! us agrada la presentació que he fet de vosaltres? alguna cosa a destacar sobre la vostra persona? 
Jimbo (J) Ei, Laia, sí!!! ha quedat molt bé! (riu) Doncs... de mi et diré que sóc un obsessionat amb les lletres, sóc el detall en cada projecte, un malalt del rock n'roll (sóc cantant) i aficionat a la cuina.
I tu Tea, que m'expliques?
Tea (T) hehe et diré que el meu fort més potent és el color, m'especialitzo en composicions extravagants, i sóc ballarina, porto una carrera de més de 16 anys.
Ostres... jo ja sabia que ereu sorprenents, però m'esteu sorprenent més del que em pensava, i anem per la primera pregunta! Tea, t'he de dir que ara ja entenc el tema de les fotos del vostre web... m'han enamorat, de debò!!
J i T (riuen) Gràcies Laia!
I... parlem de BAM!, què és? 
BAM! és el nostre estudi de disseny. De moment només som nosaltres dos, ja que tan sols hem fet que començar. A l'estudi fem des de Lettering i il-lustració, fins a direccions d'art i disseny d'identitat. Tot però, d'una forma personal i dvertida, ens encanta tractar amb clients i compartir les nostres experiències amb tothom! Ara bé, necessitem un bon cafè per arribar a un acord!
Al cafè d'avui convido jo, de part de Craft and Artists i tota la comunitat ;) 
J i T: Gràcies! al proper convidem nosaltres.


I quan va néixer el projecte, què us va portar a crear-lo?
J: Ara fa un any, la Tea estava vivint i treballant a Budapest (Hongria), quan jo just tornava de fer un voluntariat a Kathmandú, al Nepal. Després de viure un parell de mesos a Budapest el nostre futur era una mica incert. Vaig rebre una oferta de feina a una agència de comunicació i branding al Zabreb i vàrem decidir tornar amb una condició, que als sis mesos fundariem legalment BAM! i aquest passaria a ser el nostre únic treball.
Doncs em sembla perfecte, s'han de fer les coses que se senten des de dins, no? 
J: I tant!
I què significa BAM!?
J: BAM! és una expressió que la Tea fa anar quan està motivada o feliç. És bàsicament una expressió utilitzada al final d'una frase per expressar assoliment o excitació. Una expressió curta, explosiva i memorable, BAM!
Us l'agafo prestada doncs, BAM! ;) 
Suposo que no cal que digui més, ja es veu a simple vista que aquest projecte... és vosaltres en essència, però, què representa per a vosaltres? què us aporta i què creieu que aporteu a la resta?
J: Perdona que parli més jo, però és que la Tea porta una mica fluixet el tema del castellà i el català...
I jo fatal l'anglès... (riem) 
J: Per nosaltres representa bones vibracions i exactament d'això és del que es tracta. Volem que la gent se senti identificada amb nosaltres a través del bon rotllo i la creativitat. Aportem color i frescura i ens deixem la pell en cada projecte. Pregunta als nostres clients sinó!
No em cal, veure-us i sentir-vos parlar ja m'ho diu tot ;) 
Quin objectiu us heu marcat amb l'Estudi?
T: Inspirar i ser inspirats. Viure d'allò que ens apassiona ha estat el nostre repte des que vam començar la universitat, i de moment ho estem aconseguint pas a pas.
Que grans que sou... Què creieu que us diferencia de la resta? Quin seria el vostre valor afegit?
J: Som dues persones bastant diferents creativament parlant. Quan fem projectes junts podem cobrir molts aspectes que sen's passarien per alt de manera individual i això ens aporta extra d'energia. L'un motiva a l'altre tota l'estona i això fa que estiguem actius a totes hores. El fet que viatgem sense parar ens aporta aspectes d'altres cultures que incorporem al nostre treball i això és clau per a créixer com a creatiu.
I també com a persones, al cap i a la fi... tot va en un pack, no? 
J: I tant!
També diuen que per potenciar la creativitat va bé nutrir-se i fer coses diferents, absorbir informació, experiències, viure... 
J: Molt cert!


Quins serien els vostres ''productes o serveis estrella'' de l'Estudi?
T: El disseny d'identitat és el que hem estat fent més darrerament
A part del vostre nom, que dóna energia per si sol, què us fa trobar la motivació? hi ha algun moment que poguem dir ''ideal'' o especial que us ajudi a crear? algun moment ''eureka'', com el provoqueu?
No creiem en els moments ''eureka'', però creiem en dur a terme un bon balanç entre treball i relaxació. Tristament la motivació no ens acompanya les vint-i-quatre hores del dia i quan ens sentim frustrats o encallats, el millor es parar i dur a terme una activitat completament contraria.
Desconnectar, que n'és de necessari... ni que sigui sortir al carrer i fer un petit tomb. 
J: Sí, exacte. Cal afegir que crear en formes i llocs estranys ens ajuda a afrontar projectes d'una forma fresca. Imagina't estar fent un logotip en una cafeteria enmig del barri més transitat de la Xina! El resultat, de ben segur, que no és el mateix que sense mouren's de l'estudi en un any.
Ja ho pots ben dir! Els estudis de disseny haurien de treballar colze a colze amb les agències de viatges (si és que encara en queden gaires), doncs!
J: Seria una gran inversió!
I els logos pujarien de preu (riem)


Què dirieu que és la Creativitat? i la Innovació? quin percentatge de cadascún dirieu que té el vostre estudi?
J: Creativitat no és una paraula perfecta per definir. Només podem dir que ve i se'n va, i es manifesta en diferents formes depenent del tipus de persona. Innovació és crear coses que no existien prèviament, o reinventar coses preexistents. No et sabriem dir quin percentatge en tema a l'estudi, solsament et podem dir que intentem tindre'n un nivell alt d'ambdós, ja que sense això, no exisitim!
I crec que ja ho esteu fen prou bé... a seguir així! La curiositat també és una font inesgotable de creativitat, teniu curiositat per aprendre alguna tècnica, material o disciplina nova?
T: Ara estem entrant en el món del disseny de sets i direcció d'art i fotografia. El 3D per altra banda és una cosa que sempre ens ha motivat i ens agradaria perfeccionar en un futur.


Per què us hauríem de contractar? 
J i T: perquè us ofeririem una experiència única i personal, entendrem a la perfecció les vostres necessitats, ens ho passarem bé en el procés i desmarcareu davant la vostra competència, d'això no en tinguis cap dubte!
Vaja, que una mica em llegiries el pensament i no hauria d'estar-te dient 300 vegades el que vull... (riem)
J: no tenim telepatia però si, captem el que vols i t'aconsellem en el que creiem que és millor per la teva marca.
Perfecte, ho haurem de provar ;) 
Sou persones creatives, i porteu ja anys professionalment dins el sector del disseny, també heu experimentat amb la música, la dansa... Com veieu el sector de les arts en general?
J: El sector de les arts sembla no estar valorat en molts països com és degut, bé, ja ho sabeu. Cal dir que en molts països l'artista i dissenyador comença a valorar-se, ja que, com és evident, crear és un element clau per a la nostra ment i s'ha demostrat al llarg de la història que sense creativitat no hi ha evolució. Si en tens ganes i estàs ple d'energia positiva, sigui quin sigui el teu sector d'especialització, triomfaràs.
Escriure també compta? 
J: I tant!!


Tu Jimbo ets de Mollerussa, i tu Tea de Zagreb, quines diferències veieu entre un país i l'altre a nivell de tenir un negoci relacionat amb l'art i la creació? (impostos, facilitats, dificultats, valoració del públic, etc.) 
J: Bona pregunta! De fet, no es nota molt la diferència un cop es viu en ciutats grans, siguis del país que siguis. en una professió com la nostra, necessitem estar rodejats de ments creatives i esdeveniments relacionats tota l'estona, per això ens agrada comparar Zagreb amb Barcelona, ja que han estat els llocs on hem viscut més temps després de graduar-nos.
T: Barcelona és la ciutat perfecta per aprendre i treballar en el sector del disseny gràfic. Hi ha una quantitat enorme d'estudis, agències que fan de la ciutat de les més riques (culturalment parlant) del món. Zagreb però, a part de ser més petita i tranquil.la ofereix bones oportunitats perquè en els darrers anys està creixent exponencialment i és el millor moment per estar aquí. No tenim experiència en obrir el nostre propi negoci a Catalunya, però parlant amb els nostres coneguts, Croàcia t'ho fa més fàcil quan es tracta d'un negoci petit.
Quina sort que teniu... aquí als petits ens matxaquen...I no ploro perquè només de mirar-vos em feu estar contenta, que sinó...
J: Esperem que algun dia la situació pugui canviar...
Sí, diuen que l'esperança és l'últim que es perd.... I parlant de dificultats, què trobeu difícil d'aquest sector? Avantatges i inconvenients. 
T: el principal avantatge és que la nostra ment no pot estar tranquil-la ni un moment, ja que hem d'estar aprenent constantment. L'inconvenient d'això és que si no tens una vida sana i fas exercici (ioga és la clau), la teva ment no té pausa i pot derivar en un estrés considerable.
Aix... com us entenc... 


Com us agradaria que fos BAM! en un futur?
J: Exactament igual que ara. Volem mantindre l'estudi petit, ja que creiem que ara tenim la recepta perfecta. Esperem que en uns anys puguem estar en un espai una mica més gran i ser un equip de màxim 5 persones, això seria un límit perfecte.
Em sembla molt bé, no sempre hem d'aspirar a tenir grans multinacionals, oi? 
J i T: Uff!! que va! pots arribar a perdre molt el control!
Ei... m'està encantant parlar amb vosaltres, la veritat és que hem de muntar alguna altra cosa més perquè m'hi tiraria hores de conversa, però em penso que ja porto unes quantes ''pàgines'' del blog, i haurem d'anar tancant... deixarem al lector amb les ganes de saber més de vosaltres... on poden consultar més informació? 
Doncs poden visitar el nostre web, és www.shoutbam.com. I els nostres comptes d'Instagram:
www.instagram.com/shoutbam
www.instagram.com/shock_by_bam
www.instagram.com/jimbobernaus

Perfecte! Ara digueu-me...
Un talent: Saber somriure
Un defecte: Pensar massa
M'agradaria viatjar a... Cuba
Un llibre: el que escriurem.
Una olor: la primavera.
Un somni: seguir viatjant.
Un plat preferit: La sarsuela de la mama.
Dins el món de l'artesania / disseny admireu a... Jessica Hische, Louise Fili, Jessica Walsh, Herb Lubalin...
Com us veieu d'aquí 20 anys? 
J: Esperem que com a molt amb 5kg de més... (riem)
I per últim... si teniu alguna cosa interessant que us agradaria dir que no hagueu pogut comentar, ara és el moment...
J: Doncs dir que estarem per terres lleidatanes tot el mes de juny. En concret, estarem pintant la façana del costat del Teatre l'Amistat de Mollerussa del 18 al 28 de juny, si voleu passar i portar-nos un gelat per a que no morim sota el sol mollerussenc... us estimarem de per vida!
(riem) Ja faré un raconet a l'agenda per passar!
J i T: Gràcies Laia per aquesta entrevista, l'hem disfrutat!
A vosaltres! a estat un autèntic plaer, no serà la última conversa que tindrem, n'estic segura ;) 
I a tu, què t'ha semblat l'entrevista? t'ha quedat les ganes de fer-los alguna pregunta? si és que sí... deia-ho als comentaris o ja saps que el proper diumenge 11 de juny els tindrem al taller de Dimensional Lettering, els ho podràs preguntar tu mateix@ ;) 

http://craftandartists.blogspot.com.es/2017/05/dimensional-lettering-lleida-despertara.html

I si vols estar al dia de tot...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...