dimarts, 23 d’octubre del 2012

Una Artesana Per Somiar... El Bosc De Sidhe

Estreno la secció d'entrevistes amb una artesana que si una cosa té és que et farà volar al món de les fades, ella és la Isabel Asensio, artísticament coneguda com El bosc de Sidhe, una bona amiga amb qui tenia ganes d'inaugurar aquest espai. La coneixes? si és així, et felicito, tens bon gust! i si és que no... ara en tens l'oportunitat ;) 
La Isabel és una somiadora nascuda a Tarragona fa 40 anys i que per aquelles voltes que dóna la vida actualment viu a Mollerussa (Pla d'Urgell). Administrativa de professió i mare d'una neneta la mar de simpàtica i una mica trapella (l'he conegut) per devoció. Però, què hi ha més enllà de tot això? Aprofito les estones lliures d'una fira que compartim (pots saber-ne més AQUÍ) per parlar-ne...


Què és El bosc de Sidhe? 
És el meu món màgic, on puc deixar volar la imaginació creant peces úniques plenes de colors i màgia. 
Per què vas escollir aquest nom? 
Perquè m'agrada molt el món de la imaginació i la il-lusió, i buscava un nom que em representés vaig descobrir que Sidhe, en gaèlico-celta, significa fada, el bosc de la fada.
Ostres, és molt bonic i inspirador... 
Sí, però t'explicaré una cosa, és un secret, eh? actualment estic immersa en un canvi de nom que, si tot va bé, de cara a Nadal veurà la llum. 
Interessant... Estarem atents! :) volem tenir-ne l'exclusiva, eh? ;) 
Sí, és clar! (riu) 
I el projecte quan va nèixer i per què?
La idea va començar a forjar-se el 2004. Aquell any em casava i, ja que estava a l'atur, vaig aprofitar per fer un detallet únic i fet per mi per a les meves convidades... Amb el temps he anat evolucionant, tant en els materials que empro com en la manera de treballar, modificant tècniques i fent-les meves. 
Per què és important per a tu, què t'aporta? 
És el meu petit món, m'aporta moltíssimes coses: ganes de créixer, de creure en mi, de veure que del no res surten peces meravelloses...


Quines tècniques i materials utilitzes per les teves creacions? 
Les tècniques són molt diverses i depèn dels materials que empri, quan treballo amb deliques faig servir la tècnica del peyote simple o doble, brick stich, embroidery, i si faig servir swarovski, enfilat doble, simple, circular...
Què t'agradaria aprendre? 
Sempre estic oberta a aprendre noves tècniques que pugui aplicar a les meves peces: argila polimèrica, resines, scrap...
Què creus que caracteritza les teves peces?
L'originalitat, mai se com acabarà la peça, la peça central és qui em dirigeix, és la que em diu com serà el final. Per altra banda... el color, generalment utilitzo pedres semiprecioses (ull de gat, turquesa, pedra volcànica...) i swaroski, amb tota la seva àmplia gamma de colors. La força que transmeten penso que també és un element important.
El bosc de Sidhe canviarà el món? 
Tant com canviar el món, doncs no... (riu) intento que la gent que porta les meves peces se sentin úniques i especials.


Com veus el sector de l'artesania?
Actualment és un món molt complicat per poder-hi accedir-hi o dedicar-t'hi de ple... hi ha molta gent que s'ha vist abocada a fer coses amb les mans... i ara som molta la gent que ens podem trobar en una fira o mercat... on la còpia i ''l'artesania xinesa'' hi abunden...
Per mi el principal avantatge és poder crear, estem en una societat on tothom és igual, pensa igual... D'aquesta manera pots "oblidar-te" una miqueta de tot això i crear peces exclusives, úniques...Però també té inconvenients, com els que he comentat, i també que és difícil fer-te un raconet entre els grans artesans que hi ha. Que puguin reconèixer les teves peces entre molts d'altres.
El teu Bosc de Sidhe ideal seria... 
M'encantaria poder utilitzar el meu temps per realitzar les peces que realment adoro... aquelles que realment porten una mica de la meva ànima... però de vegades et veus obligada a fer peces que no t'omplen tant perquè surti a compte... 
Per què hauríem d'adquirir una peça teva?
Perquè moltes d'elles són peces úniques fetes amb el cor... Quan venc una d'aquestes peces és com quan, suposo, marxa un fill de casa. Sé que ha de marxar però per una banda em fa tristesa i per l'altra alegria perquè sé una altra persona en podrà gaudir.  
Com et veus d'aquí 20 anys?
Amb vint anys més (riu). La veritat és que no ho he pensat! Prefereixo viure el dia a dia i gaudir de les petites coses que m'ofereix la vida.

Un somni...
Que arribés un moment en el qual algú que vegués alguna peça meva sapigués indentificar-me.
Un defecte... 
Moltes vegades faig coses que no em vénen de gust tan sols pel fet de  no dir que no. 
Què et fa por?
''la oscuridad'' uhhhh (riu) No, és broma, la veritat és que mai m'he parat a pensar que em fa por. 
El teu menjar preferit... 
Patates fregides!!
Un grup de música
No sóc fidel a cap grup i els meus gustos són molt dispars... des de rock-punk a música clàssica, depèn del meu estat d'ànim. 
Dins el món de l'artesania admires a...
Noelia Contreras, com a geni del color. 
Rosa Sarrà Bargalló, com il.lustradora.
Diario de una volátil, d'Agustina Guerrero
Manuela Parreño, com investigadora. 
Egija Straujuma, com a ''perlera''.

Crec que ja et conec una miqueta més :) i el nostre lector@ també! Per acabar, alguna coseta més que vulguis afegir? 
M'agradaria dirigir-me a la gent en general, als nostres potencials clients i que vegin l'artesania tal i com és: peces no fabricades en cadena, fetes amb el cor, simplement úniques i especials. 

Moltes gràcies Isabel per aquesta estoneta i per la confiança, manten-me informada de les novetats, eh? i sequeix fent peces tan boniques, de les que realment t'agrada fer, la resta... no cal ;) 
Si vols posar-te en contacte amb ella ho pots fer a través del seu Facebook, escriure-li al mail sidhhe@gmail.com i/o seguir-la pel seu blog.

I el dijous... entrevista amb una noia... enamorada de les polseres i del color taronja! :) 
Si creus que aquests continguts són interessants, comparteix-los, recomana el blog, la pàgina de Facebook, escriu un comentari en aquest article, i fes córrer la veu! Et necessito ;)

13 comentaris:

  1. Gràcies Laia per aquesta oportunitat que m'has ofert!
    M'ha encantat poder compartir amb tot vosaltres aquesta estoneta d'intimitat ^__^

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res!!! ja saps que si es pot donar un cop de mà... es fa i llestos :) quan el blog creixi una miqueta més, i quan ja tinguis el nom nou, te'n faig una altra, si? jijij petonets i gràcies per confiar en mi!!

      Elimina
  2. Un plaer conèixer més d'aprop la Isabel. El seu treball és fantàstic...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Janil! gràcies pel teu comentari i per seguir el blog, i tens raó, la Isabel fa un treball fantàstic!! fes còrrer la veu! ;) fins la propera

      Elimina
    2. Gràcies Janil!!!
      es tot un afalac per la teva part!!!

      Elimina
  3. per ser la primera entrevista m'ha encantat, com m'ha encantat conèixer la isabel, fa un treball magnific i molt propi... crec que es mereix que la gent que miri la seva obra la reconegui... es molt especial.
    Felicitats a la isabel per una feina tant divina y tu laia... això m'esta encantant!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva a tu també!!!
      Ainssss... em fareu posar vermella!!

      Elimina
    2. Ole!! gràcies Eva pel teu comentari i per les teves felicitacions! si t'agrada el que fa la isa... ja saps que toca, compartir! jejeje i a mi m'agrada que t'agradi el blog :) tu ves-me dient que et sembla, eh?
      Fins aviat!!

      Elimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Isaaaa et conec des de fa una pila d'anys i sempre hi ha hagut molt de feeling entre nosaltres. Ja saps que soc una enamorada de les teves creacions i tinc la sort de tenir varies cosetes.
    M'ha fet molta ilu que diguis que m'admires soc una privilegiada!!

    Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari Noelia :) m'agrada que ''us estimeu'' tant! ;) fins aviat!

      Elimina
  6. Es muy fácil admirarte...
    Sabes que soy una gran tuya!!!
    Petonetssssss!!!
    y la privilegiada soy yo de poderte conocer :)

    ResponElimina

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...