dimarts, 26 de març del 2013

Sabonaire Ens Recorda... que La Primavera és Aquí

El sol i el bon clima ens confirma que ja tenim la primavera aquí! I quan arriba la primavera que la sang altera, les olors de flors, els colors... t'algren el dia :) Es potencien els nostres sentits, tenim ganes de sortir al carrer, prendre el solet, riure, cantar... I paro una mica que se me'n va l'olla :) tot això ve perquè avui vull presentar-te unes artesanes que són dues expertes en aquest món de les olors i les flaires, i és que fan sabons! :)  i altres productes cosmètics, m'acompanyes?


Sabonaire el formen dues noies, la Núria Sorribes i la Núria Riambau, de Corbera de Llobregat . La Núria S. té 33 anys, és bibliotecària i per amor sabonaire. M'explica que ja de ben petita remenava les olles per fer sabons, cremes i ungüents amb la seva àvia i diu que és d'ella de qui ha heretat la passió per la natura i els coneixements de les plantes remeieres. Per altra banda, la Núria R. es va formar en Traducció i Interpretació i va entrar al món dels sabons i la cosmètica natural després d'anys d'exercir aquesta passió a l'ombra. 


Què és Sabonaire?
Núria S._ Sabonaire és un projecte per recuperar l'artesania del sabó. Reinventem les fórmules tradicionals utilitzant ingredients de procedència ètica i les adaptem per fer-les més actuals. 
Quan va néixer? Per quin motiu, què us va portar a crear-lo?
Núria S._ Sabonaire va néixer ara fa un any i mig  per la necessitat de reinventar-nos com a artesanes i per donar un nou rumb a les nostres vides professionals. 
Per què vau escollir aquest nom? 
Núria S._ Va sorgir entre les rialles i per casualitat, tot i ser un nom molt descriptiu! La idea era donar un nom que resultés actual, descriptiu i divertit. El primer nom que ens va sortir va ser Savoir faire, que era una barreja en francès de "sabó" i de "saber fer", que si ho dius ràpidament ens inspirava a alguna cosa com SABONAIRE. Ja ho tenim: clar i català
Què rep- resenta per a vosaltres? Què us aporta i què creieu que aporteu?
Núria S._ M'aporta treballar de la teva afició, és una sort que valorem molt, ja que moltes vegades no ho pots fer. 
Núria R._ Representa poder viure de fer una cosa que t'agrada, que ja és un gran què!! Per a mi suposa la incursió en el món de l'artesania i la creativitat de manera que se n'obtenen uns resultats beneficiosos per al client. I això és el que crec que li aportem: un producte artesanal, natural i ecològic en la mesura que podem que té uns beneficis en el seu benestar. Això és molt gratificant. 

Quins productes elaboreu?
 Núria S._ El nostre producte principal són els sabons, però també fem cremes, bàlsams labials, tònics facials, sals de bany, olis per a massatges i xampús. També elaborem productes personalitzats com per exemple els sabons per a ocasions especials ideals per a bodes o batejos. 
Quines tècniques i materials empreu per fer-los?
Núria S._ Els nostres sabons s'elaboren de forma compeltament artesanal i per tal de no malmetre les propietats dels ingredients, els fabriquem en fred. Utilitzem de base olis, greixos i olis essencials sempre d'origen vegetal i de primera qualitat, mai reciclats. Tampoc fem servir colorants, consevants o additius químics. De fet, abans de posar-los a la venda, han estat testats per nosaltres mateixes. Mai vendríem un producte que no utilitzem nosaltres. 
Què us inspira? Hi ha algun moment ideal per elaborar els productes? 
Núria S._ Personalment m'inspiren moltes coses! Potser que un dia vagis caminant per qualsevol lloc (pot ser per la muntanya, el tren o per la ciutat) i que et vingui al cap una recepta. 
Núria R._ Per fer sabons s'ha de tenir presents molts factors climatològics: els dies que hi ha humitat o a l'hivern els sabons s'han de preservar en un lloc sec perquè no suin i no es malmetin les seves propietats. Tampoc no és convenient que els toqui el soldirectament, ja que perden duresa i color. 
Teniu curiositat per aprendre alguna tècnica, material o disciplina nova? 
Núria S._ Curiositat, tota i més! ;) Tenim sempre moltes ganes de veure tècniques noves i sempre estem fent cursos per aprendre a reciclar-nos. El món dels sabons és molt antic però sempre hi ha coses noves per aprendre. 
Núria R._ Pel que fa al sabó, personalment m'agradaria aprofundir en la tècnica de fer sabó refós, amb restes de sabons que no han sortit com voldríem. I pel que fa a la cosmètica natural, m'agradaria aprendre més sobre les tècniques de fabricació de productes que estimulin la millora natural de la pell i els cabells.  
Quin objectiu teniu amb Sabonaire?
Núria S._ Continuar treballant i poder fer tantes bombolles com sigui possible. 
Quin dels productes que feu és el vostre favorit?  
Núria S._ Un? Ostre, ho poses difícil! ;) Potser el sabó de pastanaga i oli d'hipèric i el xampú de gerani.  
Núria R._ A mi m'agrada molt el sabó d'espígol, fet amb infusió d'espígol congelada per conservar-ne millor les propietats. Però un de sol és difícil, eh! La crema de contorn d'ulls amb base de rosa mosqueta també m'agrada molt.  
Per què hauríem d'adquirir un producte vostre? 
Núria R._ Perquè hi posem tot el nostre amor quan els fem, seria un bon motiu? ;) Per contribuir a la cadena d'afavorir les petites empreses versus les grans multinacionals? Perquè fabriquem el producte de manera artesanal. Perquè elaborem un producte que respecta el medi ambient i que beneficia el qui el compra sense malmetre'l. Se m'acudeixen un munt més de perquès...
Aneu a fires, i us dediqueu a un sector particular, com veieu el món de l'artesania?  
Núria S._ Anem a fires d'artesania. Ara per ara les fires són una mica complicades com a conseqüència del moment actual que estem vivint. Aquesta casuística econòmica fa que les persones tinguin menys ganes de consumir i, per contra, moltes més d'aprendre a fer coses per elles mateixes. Per aquest motiu estem tenint molt bon públic en els tallers de sabons que fem. Els nostres alumnes passen una bona estona i s'emporten a casa un sabó personalitzat fer per ells mateixos.
Què trobeu difícil d'aquest sector? Avantatges i inconvenients.
Núria S._ El sector de l'artesania no està passant per un dels seus millors moments, tot i que la gent valora l'esforç, la dedicació i els ingredients de bona qualitat. Sovint costa lluitar contra productes que vénen de llocs on no es tenen en compte les condicions laborals ni mediambientals. 
Com us agradaria que fos Sabonaire en un futur?
Núria S._ Ens agradaria poder viure dignament fent el que més ens agrada
Com us veieu d'aquí a 20 anys
Núria S._ Em veig amb un parell d'arrugues de més, però molt ben posades! I remenant l'olla dels sabons.
Núria R._ Amb el mateix esperit que fa vint anys, espero!

Una virtud
Núria S._ La puntualitat
Núria R._ La curiositat 
Un defecte
Núria S._ La puntualitat
Núria R._ Això no voldràs que t'ho digui aquí, oi? ;) 
T'agradaria viatjar a...
Núria S._ Als meu somnis...
Núria R._ Sóc molt casolana, no somnio en viatjar enlloc. Tot i que el Brasil és una assignatura pendent.
Una olor
Núria S._ Les bones.
Núria R._ Qualsevol olor que em provoqui sensacions.
Un somni
Núria S._ Viatjar.
Núria R._ A curt termini, tirar endavant Sabonaire.
El teu dinar o sopar ideal
Núria S._ Pa amb tompàquet.
Núria R._ Regat amb un bon vi
Dins el món de l'artesania admiresa a...
Núria S._ La bona gent.

I fins aquí aquesta nova entrevista! :) gràcies noies per l'estona! I a tu, si vols contactar amb Sabonaire o tenir-ne més informació...
Per escriure'ns: sabonaire@gmail.com
Per espiar-nos: www.facebook.com/pages/Sabonaire 
Per parlar-nos 678463327 / 629180217  

Et recordo que les INSCRIPCIONS per als Tallers de Setmana Santa a Lleida encara estan obertes, pots tenir-ne més informació clicant sobre la imatge, no t'ho perdis!!! :D  i ben aviat la PROGRAMACIÓ D'ABRIL DE NOUS TALLERS!


Si estàs interessat/da en rebre la nostra Newsletter amb tota l'actualitats d'activitats i tallers, etc. que organitzem pots inscriure-t'hi omplint aquest formulari



I si vols que tots els articles del blog t'arribin al correu electrònic també t'hi pots apuntar (omple el requadret de la columna de la dreta, a dalt).

 

Si creus que aquests continguts són interessants, comparteix-los amb els teus amics! i... si escrius un comentari amb la teva opinió, t'estaré molt agraïda! :)

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies! Llegir la entrevista és molt divertit :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola! jeje ostres, quina sorpresa! just us volia enviar mail i mira, us heu avançat! :D m'alegro que us hagi agradat!! i felicitats per la vostra feina!!!

      petonets i fins aviat!

      Elimina

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...