diumenge, 19 de juliol del 2015

Alisa Burke i el Doodling

Dibuixar, pintar, acabar projectes que durant el curs hem deixat a mitges són activitats que ens agrada recuperar quan tenim una mica de temps lliure, i sí és el teu cas que ja tens vacances o les faràs properament, avui et donaré a conèixer una noia que de ben segur t'inspirarà a explorar la teva creativitat :) Ella és Alisa Burke, n'havies sentit a parlar?
La vaig descobrir no sé ni com, però vaig veure el seu blog i em vaig enamorar del que feia. Ella es descriu com artista, professora, mare i dona que viu submergida en l'art i el món craft, i que constantment busca noves maneres de redescobrir la creativitat.
Té el seu estudi a la costa d'Oregon, als Estats Units, i ha aparegut en importants programes de televisió i col-labora en publicacions, llibres i revistes. A part dels seus propis dissenys i productes també fa classes i cursos presencials (multitudinaris!) i online.


 El tret més característic del seu treball és el doodling, la il-lustració de flors, fulles... i diversos elements naturals.


  Per si és la primera vegada que sens aquest concepte s'anomena doodling (que ve de doodle) als tipics 
gargots que feiem sobre els apunts a l'escola, a l'institut o a la universitat quan ens avorriem, jo diría que quan més ho vaig practicar potser va ser a l'ínstitut o a la uni, en alguna assignatura d'aquelles pal, pal... Per desciure-ho millor, serien aquells traços que dibuixem deixant fer a la mà, sense pensar gaire en el que estem fent, simplement deixant anar la imaginació i les línies.. Si aquests dibuixos fets espontàniament i que normalment es fan seguint cadències repetitives de patrons, conformen una figura en si i omplen un dibuix s'anomena Zentangle, pots veure-ho clarament a les il-lustracions de l'Alisa, per exemple construeix una flor farcida de doodlings. Interessant, oi? i ara aquestes tècniques són tendència!
Quines coses té la vida, eh? qui t'havia de dir que els gargots (i és que és una paraula a la qual no trobo sinònoms, descriu a la perfecció el mot!) cada dia ens estem tornant més estranys hehe!

L'Alisa aplica aquestes tècniques afegint-hi color amb aquarel-les, retoladors, ceres... i ho practica sobre infinitat d'objectes i superfícies.
Pirogravat sobre fustat. Doodling aplicat a bijuteria, botons, marcs de fotos...

Sí, és una carabassa! 

I en parets, mira per exemple com va decorar la seva furgoneta (les típiques que s'acondicionen per després marxar de viatge i dormir-hi dins).
Pots veure'n més detalls en aquest article.
O com va decorar les parets de casa seva, també pots veure més detalls del procés en aquest article.

Els seus estampats també són presents en coixins... personalment m'encanten!!

Unes llibretes decorades amb art journal i tècniques mixed media també són ben atractives...

Tot i que té un curs ''anti scrapbook'', perquè considera que com habitualment es coneix és una disciplina molt cara i que t'oblica a comprar i comprar, seguir les grans marques, etc. prefereix fer Scrap però des de la seva bessant més creativa i ''anticonsumista''. Els Segells per estampar però, són una de les seves perdicions...
 Fins i tot leggins!!
I no només per adults, també per la seva filla, brutal! :)

M'encanta perquè es veu clarament la influència que ha rebut del món del grafitti, també del moviment funky, inspiracions ètniques i naturals... En totes les obres hi empra gran varietat de materials, molts d'ells reciclables, tubs de rotlles d'wc, palets de cotó per netejar les orelles, segells fets per ella mateixa, plàstics, gomes, cartrons, teles... i el color és sens dubte un dels seus trets súper distintius. Crea a partir del que sigui, i es nota que tot el que fa no és només ''una faceta més de la seva vida'', ''una professió'', ella traspua creativitat en absolutament tot el que du a terme en la seva vida. Personalment em transmet una personalitat molt especial i autèntica, el seu estil et pot agradar més o menys però la passió, l'alegria, la imaginació, l'entusiasme, el talent i la dedicació que t'encomana només és digne de persones que realment han trobat allò que els fa bategar el cor i embogir l'ànima.


Què et sembla el que fa l'Alisa Burke? has experimentat en els teus projectes creatius el doodling? ho coneixies? :) M'agradarà saber què en penses de tot plegat als comentaris!

I si vols estar al dia de tot...


8 comentaris:

  1. És preciós això del doodling!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina! gràcies pel teu comentari i sí! és una passada! el millor de tot que no necessites cap tècnica específica, només un paper i un boli i apa, a deixar volar la ma i la imaginació ;) T'atreveixes a provar-ho? ja m'ensenyaras alguna foto! fins aviat

      Elimina
  2. Ostres!!! Quina passada el que fa l'Alisa!!!! M'encanta el doodling però encara no m'he atrevit a llençar-me. Decidit!! Ho provaré!!
    Gràcies pel descobriment Laia!
    Mar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mar! gràcies pel teu comentari! :) t'has d'atrevir!!! a més, segur que alguna vegada a la teva vida ja l'has emprat però no n'ets conscient jejeej o és que potser tenies la sort de no avorrir-te mai a classe :D a mi l'Alisa m'encanta, i ja no només pel doodling sinó per tot el que fa, és exemple de constància, de creativitat i imaginació! :) ja ensenyaras el que fas. Fins la propera ;)
      petonets

      Elimina
  3. Me la vas descobrir per privat i em va deixar flipada!
    Jo sóc l'antítesi a l'Alisa. A casa meva no tinc res penjat meu, ni una il·lustració :P però prenc nota i quan em truquin al telèfon per oferir-me algun servei o tarifa extraordinària. em posaré a practicar el 'doodling'. Per cert, sé d'una dissenyadora gràfica de Madrid, la Alicia Gutièrrez Rey de "A saco, estudio creativo" que va anar a EEUU a fer un curs de ZENTANGLE i ara ella els imparteix a Madrid. Què en penses? Creus que una 'discipina' tan espontània i creativa mereix ser ensenyada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia! gràcies pel teu comentari :) bona pensada això de practicar quan et truquin d'empreses ''indesitjades''. Bona pregunta la que fas, com s'ensenya una cosa que és espontània, no? podríem dir el mateix de la improvisació... que casualment les millors són les que han estat preparades ;) suposo que el que deu ensenyar és a conèixer el concepte i donar idees, i això si és una disciplina ''nova'' atreu. Per altra banda, dibuixar una figura i omplir-la amb traços doodling si que ha de tenir una miqueta de planificació... potser el doodling en sí seria més espontani que el zentangle, crec. :)

      Elimina
  4. Hola! Mola, el que fa que fa aquesta noia! Jo en canvi, quan estava avorrida a classe sempre dibuixava personatges, animalons o caricatures dels profes... És lo que em surt sense pensar. Ho hauré de probar, això del doodling!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Alba! gràcies pel teu missatge :) deu haver-hi tendències en això d'avorrir-se a classe, no ets la primera que em diu que ella feia caricatures dels profes jejejeje et recomano que provis de ''doodlingejar'', a mi com a mínim em relaxa i està xulo perquè pots fer el que vulguis, no requereix una planificació prèvia necessàriament ;) ja em contaràs que tal! fins aviat!

      Elimina

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...