dijous, 25 d’octubre del 2012

PiluBijoux, Modernitat i Estil a Preus Assequibles

Avui et presento una artesana amb molt d'estil, ella és la Pilar, creadora de la marca de bijuteria Pilubijoux. La Pilar o Pilu (no se t'acudeixi dir-li Pili!!) és una lleidatana alegre i riallera de 46 anys que tot i que actualment té com a lloc de residència Lleida, ha estat estat vivint a Barcelona més de vint anys. Periodista de formació actualment es dedica a la seva gran creació: l'artesania. T'agradaria conèixer una miqueta més la seva feina? doncs som-hi! :) 

Pilubijoux en una fira a l'Hospitalet de llobregat, 2011

Què és Pilubijoux? 
És un somni que s'està fent realitat... 
En quin moment i per quin motiu va néixer?
Va néixer, de casualitat, el desembre del 2009, jugant. Vaig passar per la botiga d'una amiga, la Magda, que venia fils de cuir, fornitures i peces i vaig comprar quatre coses que vaig acabar convertint en polseres. El meu germà em va comentar que havia de fer un regal i jo li vaig ensenyar el que havia fet. Li van encantar! i me les va comprar (somriu). Va ser el meu primer client. 
D'on surt el nom de Pilubijoux? per què el vas escollir? 
El va escollir el meu home. buscàvem un nom i, tot i que em dic Pilar, alguns amics em diuen Pilu i ell va pensar en Pilubijoux. Sonava bé i el vam ''adoptar''. 


Què és per a tu? què t'aporta? 
Pilubijoux sóc jo, el meu alter ego. Per a mi representa deixar volar la imaginació, la meva intuició, la meva creativitat. Representa aprendre contínuament, observar, tenir ganes de saber més. M'aporta pau, molta pau. Em relaxa tancar-me i tocar les peces que tinc, els cuirs, les tanques, els fils de diferents colors i veure com s'ajunten uns i altres per aparèixer en una peça nova.
Quines tècniques i materials empres per a fer les teves peces?
Treballo molt amb cuir, vidre, metall (zamak), ceràmica, fusta, cua de rata, seda...
Tens curiositat per aprendre a treballar amb algun material o tècnica nova?
Sí, sí! molta, moltíssima! M'apassiona tot el que s'està fent amb argila polimèrica i amb el reciclatge de cds vells, però m'hi he de posar (riu).
Què creus que caracteritza i diferencia les teves peces d'altres?
No sabria dir-te. Moltes de les meves clientes em diuen que quan van a fires sempre veuen el mateix, i les meves peces les veuen diferents. Per altra banda, cada peça és única perquè és una feina manual on hi poso passió i molt d'amor. 


Que pretens amb Pilubijoux? 
No pretenc res en concret. M'agrada que les persones que porten les meves peces puguin sentir-se a gust amb elles. M'encanta trobar a gent pel carrer que porta peces Pilubijoux. Sempre dic que podem estar maques i diferents a preus assequibles amb peces originals i, fins i tot, algunes d'úniques. 
Com veus el món de l'artesania? 
Veig que gràcies als xinos molta gent no valora la feina feta a mà, l'esforç de creació, de disseny, de creativitat que hi ha al darrera. Penso que no s'acaba de valorar la feina de l'artesà. També hi ha coses positives, personalment, sempre valoro molt més la feina de la gent que s'ha esforçat, que ho han fet ells mateixos... que no pas comprar-ne una que potser n'hi ha 50 d'iguals. 
La Pilubijux ideal seria... 
Sincerament? No crec en res ideal. Crec en l'esforç, en l'aprenentatge continu, en la imaginació, en la creativitat, en la intuició... Si arribés a fer Pilubijoux ideal, què hi hauria després? M'agrada fer peces pensant en persones de carn i ossos. Tinc diferents estils, perquè tots som diferents. No m'adreço a un públic molt concret, sinó ampli, per a tots els gustos. 


Per què hauríem d'adquirir una peça teva? 
Per sentir-te maca, original i diferent... a un preu molt més que raonable.
Com et veus d'aquí vint anys?
M'encantaria estar jubilada, però serà impossible! (riu)
Una virtud...
La generositat
Un defecte...
La paciència amb segons qui. però ja ho estic treballant
Què et fa por?
Por? res. No sóc poruga. Hi ha coses que em poden fer respecte però mai por. 
El teu menjar preferit...
Sóc tan feliç amb un foie amb melmelada de gerds com amb un parell d'ous passats per aigua. 
Un llibre...
La sombra del viento, de Carlos Ruiz-Zafón
Una ciutat...
Per perdre'm, París. Per viure, Barcelona. Per tornar a visitar, Nova York.
Dins el món de l'artesania admires a... 
Noelia Contreras


Per últim, alguna coseta que vulgusi afegir? 
Res més a dir (somriu). 

Gràcies per l'estoneta Pilar, m'agrada saber una miqueta més de tu :), ens retrobem per les fires, o pel carrer, qui sap, oi? i espero que ara... també siguin els nostres lectors  qui s'animin a saludar-te si et veuen! :) 
Si vols posar-te en contacte amb la Pilu ho pots fer a través del seu Facebook, i també podeu visitar el seu web on hi trobareu la direcció de correu electrònic i telèfon per si us interessés.

Ens retrobem el dimarts!! 

Si creus que aquests continguts són interessants, comparteix-los, recomana el blog, la pàgina de Facebook, escriu un comentari en aquest article, i fes córrer la veu! Et necessito ;)

6 comentaris:

  1. M'ha agradat molt llegir la teva entrevista, sempre es interessant veure la persona que hi ha darrera les creacions ;-) ahh i veure que soc una persona admirada per una altra artista es una passada, moltes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Noelia, gràcies pel teu missatge. I sí, veure les persones que hi ha darrera de les creacions és molt interessant! d'aquí aquest blog ;) estigues atenta que potser algun dia et tocarà a tu ;) no veus que crees furor per allà on passes? :)
      Fins aviat!!

      Elimina
  2. Guau... ahir va ser un dia molt liat i no vaig poder parar per deixar un comentari. Volia donar les gràcies a la Laia per aquesta oportunitat que m'ha ofert, i que em trobo? Un misatge de la Noelia Contreras!! Per tant, multiplico les gràcies per dos. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!! gràcies pel teu comentari i de res!!! jo t'he de donar les gràcies a tu per prestar-te! i veus, el món es tan petit que que poc t'esperaves el missatge de la noe, eh? jejeje
      Gràcies i fins aviat!! petonets

      Elimina
  3. M'ha encantat coneixer la Pilar, fa unes peces precioses, m'agrada molt la combinacio de cuir i vidre... et buscare Pilar... jejejejj. Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari Eva! igual us trobeu en alguna fira amb la Pilar, mai se sap! ;)

      Elimina

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...