dimarts, 6 de novembre del 2012

Les Titelles i El Món Màgic de Liliana Miret

Bon dimarts! avui tinc ganes de presentar-te una artista, artista, perquè a part de fer unes peces precioses té una trajectòria d'anys, d'esforç i de sacrifici. Avui vull parlar-te de la Liliana Miret, una creadora inquieta i pluridisciplinar de 42 anys que va néixer a Alcarràs i actualment viu a Lleida. La coneixes? has vist les seves titelles? si no és així ara en tindràs l'oportunitat, no t'ho pots perdre! 


Per fer-te un resum breu, et diré que la Liliana té una empresa d'animació, La Pantomima, feina que compagina amb la tasca docent a l'Escola Leandre Cristòfol de Lleida en l'especialitat d'arts visuals i plàstiques infantils. Per altra banda, també la podreu trobar en algunes fires i mercats venent les seves titelles i ninots artesanals i per si no n'hi ha prou, també té temps per dedicar-se a la fotografia creativa i comercial. Durant la seva trajectòria artística ha fet moltes coses, des de performances a exposicions de fotografia, fins i tot ha dirigit i realitzat curtmetratges i diferents espectacles teatrals. Que, impressiona, eh!! :) 
Però de fet, el que millor expressa tot el que aquesta noia ha anat fent es mostra en les seves creacions, tant les escèniques com les artesanals, una imatge val més que mil paraules i si les imatges són escenes reals, molt millor! 

Com i quan va néixer la teva inquietud pel món de l'artesania, Liliana? 
Sempre hi ha hagut el dilema sobre l'art i l'artesania, però per poder-ho diferenciar fa dos anys que m'hi dedico, tot i que porto molts anys relacionada amb el món de l'art, tal i com deia. 
(Ja ho has pogut llegir a la introdució, té un currículum que fa por!)
He vist que has creat ''Els Lilinets de la sort'', què són? 
Doncs són uns ninots que fan referència al meu nom i que porto a les fires, són ninots totalment comercials fets amb pasta de paper. 
Per què vas escollir aquest nom?  
És el primer que sem va passar pel cap! (riu)


Què representa per a tu crear? 
És una manera de viure
Què t'aporta? 
El ser jo mateixa, em permet ser jo mateixa.
I que creus que aportes a l'altra gent? 
Un món màgic.
Quines tècniques i materials empres? 
En les meves produccions teatrals empro molts materials, tots! Amb l'artesania... únicament la pasta de paper.
Tens curiositat per aprendre alguna tècnica, material o disciplina nova? 
Sempre estic en constant aprenentatge.


Què creus que tenen de diferent i què caracteritza les teves titelles? 
Que són fillets meus, i jo la seva mare :)
A part dels espectacles també vas a fires i vens les teves titelles, què n'opines del món de l'artesania? 
Que mai s'ha d'aturar.
Què trobes difícil d'aquest sector? 
Els preus de les parades, són massa elevats...
T'has trobat amb dificultats? 
Si, sobretot la impotència i la injustícia.
Quins avantatges i inconvenients hi veus?
El millor és el contacte amb les persones, el tracte amb la gent. I els inconvenients és que no deixa de ser un negoci abusiu que alguns empresaris només veuen com això, un negoci i qui en paguem les conseqüències en som nosaltres, els artesans.
A banda de fer i vendre titelles també tens La Pantomima. Que pretén? Per què de la seva creació? 
La Pantomima és una empresa en la qual lliurement em puc expressar amb les diferents disciplines que treballo com el teatre, la creació de titelles i escenografies, el guió, muntatges de música i audiovisuals. Et permet crear un mitjà de vida perfecte per continuar creant. 


Molt interessant, la veritat... i treballant en el món infantil de les titelles, com veus els nens d'avui dia? 
Com sempre, a part del materialisme o la pobresa els nens són nens amb totes les seves virtuts, per això no hem de patir!
Amb La Pantomima creus que contribueixes a ajudar en la seva formació?  
Si, el nostre projecte d'empresa es centra en la dinamització de l'art, no tant sols d'una manera lúdica sinó també educativa mitjançant la interrelació d'activitats que ajudin no només als infants sinó també als joves, les mares i pares a descobrir noves facetes d'ells mateixos. 
Com t'agradaria que fos la "teva empresa" ideal?  
M'agradaria que quan ofereixo un servei i el faig bé, compleixo al 100% el cobrament també ho fos, costa que paguin ràpid i bé.
I... per què creus que hauríem d'adquirir una peça teva o contractar un dels teus serveis lúdics?  
Perquè ho fan a través d'una persona que no vol créixer, que s'estima el seu projecte petit, i això fa que tot el que es realitza es fa amb tota sinceritat.


M'agradaria conèixe't una mica més Liliana, a veure que respons si et demano que em diguis...

Una virtut...
Creure amb el faig
Un defecte
Són molts defectes... però m'encanten! es pot conviure perfectament amb ells
Que et fa por
Fer-me gran i no poder continuar treballant
El teu menjar preferit
De tot i res
Un programa de ràdio
Radio 3 o el que faci falta
Un color 
Tots i més

Gràcies Liliana per les teves paraules i per dedicar-me una estoneta del teu temps. I continua fent aquestes meravelles de titelles i espectacles! Espero poder-ne veure algun ben aviat, la cosa promet!! :) 

I fins aquí la conversa d'avui, si vols pots contactar amb la Liliana ho pots fer trucant-la al 657065302, a través del seu Facebook Personal o al correu lilianamiret@gmail.com.
Per altra banda, per consultar o tenir qualsevol informació de La Pantomima pots escriure-li al correu electrònic liliana@lapantomima.com, consultar el web www.lapantomima.com o seguir totes les novetats per la Pàgina de Facebook que han fet per a l'ocasió.  

Si creus que aquests continguts són interessants, comparteix-los, recomana el blog, la pàgina de Facebook, escriu un comentari en aquest article, i fes córrer la veu!
Et necessito ;) 
Pots seguir-nos a  Facebook AQUÍ i ara també a través de Twitter AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...