dilluns, 24 de febrer del 2014

Reflexions Post Animac, La Polèmica Està Servida

Fa una estona que he arribat a casa, estic cansada i me n'aniria directament a dormir, però no m'ho vull deixar per demà perquè sinó m'oblidaré d'algunes coses que tinc al cap i prefereixo escriure-ho ara que ho tinc fresc. No deixis per demà el que puguis fer avui! :) Prepara't perquè la polèmica està servida!

Ja s'ha acabat l'Animac, la divuitena edició de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya,  enguany dedicada a l'animació híbrida, te'n parlava l'altre dia
Però ara no vull parlar d'animació ni de curts, en un altre post et comentaré les meves opinions sobre els projectes visionats, que hi ha hagut projectes realment interessants, sinó que m'agradaria transmetre't (amb tots els meus respectes) algunes reflexions que he fet i preguntar-te què n'opines. Avui he assistit a la cloenda del festival, i aquesta cloenda m'ha fet pensar, i molt. 
He sentit vertadera vergonya aliena, i és que crec que en pocs minuts han trencat la màgia que envoltava l'Animac. 
Realment l'Animac és una Mostra important, reconeguda i que, a poc a poc i a base de molt d'esforç es va fent un petit raconet dins els sector de les mostres d'animació, es va consolidant, i no és tasca fàcil, no oblidem que és un acte cultural i avui en dia... la cultura perilla. 
Felicito des d'aquí a la seva directora Carolina López i el seu equip per l'organització d'una nova genial edició. Han passat per la Llotja de Lleida vertaders genis de l'animació, especialistes, pioners, professionals... és d'admirar! i hem d'acabar una Mostra tan interessant d'aquesta manera? 

No m'ha agradat el passi dels curts que han fet els alumnes de les diverses escoles artístiques de Lleida, i no perquè no estiguin bé, que ho estan i tenen tot el seu mèrit, sinó perquè crec que no era el lloc. Els falta molt de camí encara per poder-se guanyar l'oportunitat de ser visionats els seus treballs en una gran sala per on han passat projectes tant interessants i prestigiosos, o és que es pot comparar la feina que han fet uns alumnes entre rialles en tres dies amb la feina d'anys i llarga trajectòria d'artistes consolidats? No tenien res més ingeniós per mostrar en una cloenda? Em sembla bé que vulguin incentivar la creació local i que els alumnes aprenguin i practiquin, però no seria millor fer el passi d'aquests curts en una sessió especial destinada a això i, per exemple, a la sala del costat, més petita i acollidora? (o és que potser tenen por de no omplir?).
Però més penós m'ha semblat que els alumnes i acompanyants s'hagin posat a cridar, xiular... què és això, el pati de l'escola? siguem una mica seriosos, per favor! Fer una mica de gresca està bé, però no així... patètic.  


Per acabar-ho d'adobar el discurs polític, no hi posen sentiment, no senten el que diuen, no saben el que diuen, i el més fort és que no els interessa, a ells ni els va ni els ve l'Animac. Quin gran planter de futurs professionals.. ui sí, sí, i amb un futur brillant, sobre tot a Leida! vagin somniant i gastant els diners en "Màgicals" i punyetes, ajudin a les persones que realment volen fer coses, ajudin-les i posin facilitats per crear empreses, per il-lusionar-les i donar-los la mà quan ho necessiten, llavors hi haurà indústria, i deixin-se d'edificis i construccions infrautilitzades, malgastades... perquè fan plorar i perdre les ganes a molts.
L'alcalde parlant ''a la seva manera'' anglès ha estat el toc de gràcia final, el felicito alcalde, com a mínim vostè es '''defensa'' en aquest idioma, però crec que per dir el que ha dit, sobrava...
Imatge de pati d'escola, de ''poblerinos'' i de persones que no es creuen dignes d'un projecte d'envergadura. Potser algú se sentirà ofès pel que estic dient però és que em rebenta ser espectadora de tot aquest llastimós espectacle quan hi havia una alternativa i l'èxit estava pràcticament assegurat, i no és la primera vegada... No cal que sigui una gala dels Òscars, ho sabem, però això es podia haver evitat, que no volem crear esdeveniments importants i de nivell o que?? 

Per altra banda, fa quasi vuit anys que estic a Lleida i crec que tots els anys a més o menys sessions he anat, crec que una activitat realment interessant que fan s'ha d'aprofitar. He estudiat Comunicació Audiovisual i a part que m'agradi el món de la li-lustració, el disseny... em sento en l'obligació moral de donar suport a tants d'altres professionals audiovisuals i companys que estan cada dia lluitant perquè els seus projectes creatius tirin endavant. On eren tots aquells estudiants de les escoles de Lleida? on eren totes aquelles persones ''sabiondes' i enteses en la matèria? sé que l'animació potser és un sector no gaire comercial i l'Animac concretament és bastant alternatiu i de públic concret, però... on eren els ciutadans de Lleida que diuen que a Lleida no es fa res? crec que falta motivació i interès real, i ara parlo concretament de la ciutat de Lleida, que crec que de visitants forans n'hi havia, i molts.

Em faig moltes preguntes i reflexiono per trobar-hi explicació, m'agradaria saber si aquests pensaments que t`'he transmès només els tinc jo, els comparteixes? parla-me'n amb total franquesa, jo ho he fet! i creem una mica de debat, a veure si aconseguim que la propera edició sigui millor ;) I ara sí, me'n vaig a dormir, són les 3.15h de la matinada i demà m'espera un llarg dia de feina! Bona nit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per llegir-me! Em deixes un comentari? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...